jueves, 8 de noviembre de 2012

Las redes sociales para apoyar el aprendizaje

Las redes sociales para apoyar el aprendizaje és una article publicat a eLearning Papers per A. Bartolomé.

En un principi m'ha cridat l'atenció perquè l'autor és el meu actual professor de Usos de les Tic a la Universitat de Barcelona, però quan l'he llegit m'ha agradat molt el plantejament que fa sobre les xarxes socials i l'educació.

A. Bartolomé argumenta que les xarxes socials vinculen a les persones, grups de persones, organitzacions... i  diu que qual l'educació vol utilitzar Internet les xarxes socials es tornen imprescindibles. Per fomentar els seus arguments parla de que les xarxes socials ja existien (en un altre format) a l'època de Plató, ja que els seus mètodes d'ensenyament basat en el diàleg van formar una gran xarxa social capaç de dur a l'auto-correcció de la investigació.

Amb tot això i amb tots els arguments d'aquest article m'ha estat posible plantejar-me que les noves tecnologies es basen en coses que ja existeixen però que es transladen i s'adapten a les nover tecnologies, seguint el mateix procés (com explica l'article) que segueixen les xarxes socials.
Per tant això fa plantejar-me que alguns mètodes que s'apliquen avui en dia es podrien translladar en un futur a les noves tecnologies, és a dir, algunes activitats que es fan avui dia en el camp de l'educació social es podrien millorar i desenvolupar millor en aquest camp de les TIC.

Platón
Obra representativa dels mètodes utilitzats per Plató a l'escola que funda.

*Fonts utilitzades

Bartolomé, A. (2008)
Web 2.0 and New Learning Paradigms
En eLearning Papers, 8, pp 1-10 • April 2008                 http://elearningpapers.eu/en/elearning_papers

No hay comentarios:

Publicar un comentario