jueves, 22 de noviembre de 2012

Web 2.0 y nuevos paradigmas de aprendizaje

Web 2.0 y nuevos paradigmas de aprendizaje és un artícle publicat a edu & tec per Jordi Adell.

Aquest artícle fa referència a un article d'Antoni Bartolomé publicat a la revista eLearning Papers
(vol. 2,2008) on parla de com la Web 2.0 canviarà d'alguna manera les institucions, els negocis i les metodologies de e-Learning. Jordi Adell, a part de fer referència a aquest article també dóna la seva opinió sobre els temes més rellevants de l'article d'Antonio Bartolome, sobretot fa referència a "La red como plataforma, cualquier lugar para aprender", "La inteligencia colectiva: la construcción social de conocimiento", "Etiquetas vs. descriptores", "Más allá de un simple dispositivo" i "Riqueza de la experiencia: aprender de los iguales".

Pel que fa l'article crec que és important destacar diverses coses que a mi m'han cridat especialment l'atenció. En primer lloc, he trobat molt interessant la manera de fer aquest article: basant-se amb un altre article i descrivint-lo, aconseguir dónar la teva opinió. Pens que és una molt bona manera de escriure i dir el que penses basan-te amb algú que pensa el mateix que tu, però afegint nous matisos i creant un artícle totalment nou.
Fent referència al contingut de l'article en sí mateix, he de dir que estic bastant d'acord amb les idees que s'exposen, però el que més em crida l'atenció és l'últim apartat en el que s'explica i es fomenta l'aprenentatge d'iguals, és a dir, igualar la jerarquia establerta entre professors i estudiants. Pens que és totalment  necessari que els alumnes no es sentin unicament receptors d'informació sinó que vegin que ells també són capaços d'aportar informació i que pot ser tan valuosa com qualsevol altre.
Logotipo del manifiesto de p2p
*Fuents utilizades
Jordi Adell (19/5/2008). 
Web 2.0 y nuevos paradigmas de aprendizaje
http://elbonia.cent.uji.es/jordi/2008/05/19/web-20-y-nuevos-paradigmas-de-aprendizaje/ [Vsitado 22/11/2012]

No hay comentarios:

Publicar un comentario